Simpele trucjes voor stralend witte tanden (zonder bleken!)

0
7

Een dure bleeksessie is helemaal niet nodig.

Die mooie witte kleur van je tanden kan al snel aangetast raken door bepaald voedsel en verschillende drankjes. Gelukkig hoef je je dagelijkse kopjes thee en koffie niet op te zeggen, want er zijn flink wat manieren om mooie witte tanden te krijgen. Lees maar verder.

Tips voor witte tanden:

1. Poets, poets, poets

Het spreekt voor zich, maar: een mooi, gezond en wit gebit begint bij het goed poetsen en reinigen van je tanden. Poets je tanden twee keer per dag minimaal twee minuten lang. Het liefst elektrisch. Het is vooral belangrijk om je tanden te poetsen voor het slapengaan. (Hoe verleidelijk het ook is gelijk je bed in duiken). Als je slaapt maak je minder speeksel aan, terwijl speeksel juist je mond reinigt. Sla je het tandenpoetsen ’s avonds over, dan creëer je een broedplaats voor alle bacteriën van die dag. Yikes!

Gebruik daarnaast regelmatig een mondwater en probeer zo vaak mogelijk te flossen om eventuele restjes tussen je tanden te verwijderen. Hallo witte tanden.

Lees ook  Prins Harry plukte zelf het boeket voor Meghan

2. Spoel met appelciderazijn

Niet zo effectief als je tanden professioneel laten bleken, maar wel een veilig, natuurlijk én goedkoop alternatief voor witte tanden: appelciderazijn. Spoel je mond één keer per dag één minuut lang met 2/3 water en 1/3 appelciderazijn.

3. Eet rauwe groenten en fruit

Rauwe groenten en fruit zijn niet alleen goed voor jou, ook voor je tanden. Het eten van noten, (zure) appels en bloemkool verwijdert vlekjes en aanslag op je tanden én voorkomt gaatjes. Nog een reden om rauwkost mee te nemen naar je werk.

4. Wrijf je tanden in met een aardbei

Werkt écht. In aardbeien zitten namelijk natuurlijke appelzuren en deze kunnen zorgen voor witte tanden. Snijd de aardbei doormidden en masseer het witte, binnenste gedeelte van de aardbei over je tanden. Let wel op: zuur is niet zo goed voor je tanden, dus doe dit niet te vaak.

Lees ook  Deze vrouw wrijft elke dag een bananenschil over haar gezicht en dit is de reden! Het resultaat is fantastisch!

5. Maak een natuurlijke mondspoeling

Meng een beetje zout met water en gebruik dit mengsel als natuurlijke mondspoeling om tandplak te verwijderen. Ook voor dit mengsel geldt: gebruik met mate.

6. Zoenen?

Who would have known? Een hevige zoensessie doet wonderen voor je gebit. Doordat je tijdens het zoenen extra speeksel aanmaakt, worden je tanden beschermd tegen plak. Dus…

7. Fake it until you make it

Geen geduld voor deze natuurlijke trucjes? Fake je million dollar smile door een rode lippenstift met een blauwe ondertoon te dragen. De blauwe ondertoon laat je tanden witter lijken dan ze zijn.

 

DELEN