Werkloze man wint 5 miljoen euro dankzij kraslot, maar weigert het te komen ophalen

0
17

Werkloze man wint 5 miljoen euro dankzij kraslot, maar weigert het te komen ophalen

Vijf miljoen euro gewonnen met de lotto? Dan haast je jezelf richting het agentschap om de prijs te gaan innen, toch? Een 24-jarige inwoner uit New York denkt daar helemaal anders over. Hij wil de enorme winst niet innen, want er hangt immers een belangrijke voorwaarde aan vast…

Wie wint bij de New York Lottery heeft immers één verplichting: de winnaar moet met een brede glimlach op de foto gaan met een grote check. En laat daar nu net het schoentje wringen. De man wil immers in alle anonimiteit van zijn winst genieten, omdat hij vrees dat zijn leven een hel zal worden als iedereen weet dat hij miljonair is.

Leven zou kunnen veranderen

Niet dat de man het geld niet wil, integendeel. Tot nu toe had hij het immers moeilijk om rond te komen, aangezien hij werkloos al zijn hele leven in een relatief arme wijk in de Bronx woont. De twee baantjes die hij had, voordat hij kon beginnen huren, voerde hij tegelijkertijd uit in fastfoodrestaurant McDonald’s en Burger King. Het geld zou dan ook enorm welkom zijn.

Maar voorlopig krijgt hij de winst dus niet, ook al heeft hij het winnende kraslot bij zich. De twintiger is nu naar de State Gaming Commission getrokken met het verzoek om zijn prijs via een achterdeurtje geleverd te krijgen. Als de man zijn zin niet krijgt, stapt hij naar de rechter, zo schrijft de New York Post.

Lees ook  Dames met ballen: Ze kunnen stevig knokken in de Lingerie Football League! (video)

Hij maakt zich vooral zorgen over de andere mensen uit zijn omgeving. Iedereen kent hem immers in zijn wijk, en als bekend wordt dat hij het geld heeft gewonnen, moet hij vrezen voor zijn leven, zegt hij. “Ik ben ook gewoon een te aardige jongen. Ik wil niet dat daar misbruik van wordt gemaakt”, zegt hij tegen de New York Post.

Op toilet ontdekt

De man had wel gehoopt dat hij wat geld zou winnen, omdat hij zichzelf een nieuwe outfit wou komen voor zijn verjaardag, maar hij had onderweg naar de kledingwinkel nooit gedacht dat het kraslotje zoveel zou opleveren. Hij was het ticket zelfs helemaal vergeten, tot het op het toilet uit zijn achterzak viel.

Zittend op de wc-pot begon hij dan maar te krassen. Al snel besefte hij dat dit ticket hem wel degelijk iets ging opleveren. Eerst dacht hij 5.000 euro zou winnen, maar de komma bleef maar opschuiven. “Ik werd helemaal gek” , vertelde hij, toen hij terugdacht aan het moment waarop hij de vijf miljoen kraste. “Vanaf dat moment ben ik het hele huis door gesprongen. Eigenlijk geloof ik het pas als ik het geld in handen heb.”

Lees ook  Toen hij zijn hond liet castreren, kwam Gregg op een idee dat hem miljonair zou maken. Zelfs de Kardashians zijn fan

Mooie plannen

Als hij het geld krijgt, dan heeft hij mooie plannen. Van zijn miljoenen wil hij eerst een huis voor zijn moeder kopen, en eentje voor zijn 28-jarige broer. De vrijgezelle vader van een 4-jarige dochter wil verder een miljoen opzijzetten voor het meisje. Met de rest van het geld opent de man het liefst zo snel mogelijk een eigen garage.

Maar of die dromen ook werkelijkheid worden, valt nog af te wachten. Voorlopig heeft hij nog geen cent want de loterij houdt voet bij stuk: eerst poseren. Het staat ook als voorwaarde achterop het kraslot. De Newyorker heeft zijn hoop echter gericht op een uitspraak van de rechter in maart die de winnaar van 560 miljoen dollar in de Powerball loterij anonimiteit garandeerde.

Dat het inderdaad fout kan gaan, bewijzen twee eerdere zaken. Abraham Shakespeare won in 2006 dertig miljoen dollar in de loterij. Twee jaar later werd hij vermoord. Jeffrey Dampier cashte 20 miljoen in Illinois en werd later dood teruggevonden.

Bron:nieuwsblad.be

DELEN