Bewezen: dit is waarom je nieuwe kleding altijd moet wassen

0
4

Laten we voorop stellen dat niets moet, maar kleding die nieuw uit de winkel komt, is viezer dan je waarschijnlijk denkt. Toch herkent iedereen wel het dilemma of je nieuwe kleding eerst moet wassen of dat je het gewoon meteen aantrekt. Wanneer je nieuwe kleding koopt, verwacht je dat het ook echt nieuw is en niet eerst nog is gedragen door iemand anders. Maar, dat is niet altijd het geval. Bedenk wat er gebeurt nadat je zelf een broek of een blouse terugbrengt naar de winkel. Vaak wordt het terug op het rek gehangen, zodat het kledingstuk alsnog wordt verkocht, vertellen retail experts aan “Good Morning America”.

Bacteriën

Om aan te tonen hoe ‘schoon’ een aantal ‘nieuwe’ kledingstukken waren, kocht Good Morning America een aantal items variërend van bloesjes tot broeken en ondergoed van drie populaire kledingwinkels. Ze droegen de kledingstukken over aan Dr. Philip Tierno, microbioloog en immunoloog aan de Universiteit van New York om ze te testen op ziektekiemen. Tierno vond verontrustende resultaten.

Lees ook  Déze leuke budgetwinkel opent binnenkort voor het eerst in Nederland

Bah

Op één jas ontdekte hij sporen van uitwerpselen(!), huidschilfers en spuug, maar de grootste verrassing kwam toen hij een zijden blouse testte. Daar vond hij vaginale organismen en meer nog bacteriën die te vinden zijn in uitwerpselen. Tierno vertelde ook  dat een paar van de items extreem veel ziektekiemen hadden, meer dan normaal. “Sommige kledingstukken waren enorm besmet met bacteriën, dat wijst erop dat of veel mensen het kledingstuk hadden gepast óf iemand had het gepast met heel slechte hygiëne”, vertelde hij. “In zekere zin, raak je iemand z’n oksels of lies aan. Dus je wil goed beschermd worden”. Een kledingstuk kan er namelijk nieuw en ongedragen uitzien, maar tegelijkertijd met de gekste dingen in contact zijn gekomen.

Lees ook  Zo zien de Kardashians eruit zonder make-up

Advies

Om jezelf te beschermen tegen schadelijke bacteriën, adviseert Tierno om al je nieuwe kleding te wassen en een keer in de droger te doen voordat je het aantrekt. Hij stelde ook voor om zo veel mogelijk kleding aan te houden tijdens het passen en je handen te wassen na het winkelen.

Bron:grazia.nl

DELEN