Terug van weggeweest: de foutste gympen ooit

0
7

De foute dadsneaker is hipper dan ooit

Je schaamde je als kind voor de spierwitte sportschoenen van je vader. Groot, lomp en amper te combineren. Van de kleur werd je bijkans sneeuwblind. Maar geloof het of niet, de iconische dad-sneakers zijn er weer! Invloedrijke merken zoals Balenciaga, Prada en Dior pronkten ermee op de catwalk, maar ook Nike, Reebok en Adidas grijpen terug naar tenenkrommende papagympen uit de jaren 80 en 90.

Tot voor kort domineerden minimalistische gympen met een dun zooltje het straatbeeld. Elegant en vooral weinig toeters en bellen. Soms zo subtiel, dat het schoeisel nauwelijks doorging voor een echte sneaker.

Lees ook  Wie kan haar helpen? ‘Vijf keer per dag is niet genoeg!’

Maar die bescheiden exemplaren hebben plaatsgemaakt voor een comeback van de comfortabele papaschoen. Een modeverschijnsel waarvan vrijwel iedereen zeker wist dat we het nooit meer zouden herhalen. En laat nou precies die dad-sneaker weer tot hip zijn verklaard.

Vaderschoenen

De schoen werd in de jaren 80 en 90 vooral door vaders gedragen. De naam van het lompe model was niet bepaald complimenteus bedoeld, maar meer een  verwijzing naar het ‘uncoole’ gehalte van de schoen en het gegeven dat het model vooral door weinig modebewuste vaders werd gedragen.

2018 blijkt het jaar van de ironische herwaardering van de trends uit de jaren 80  en 90. De heuptasjes, mom-jeans, flanellen shirts en nu een schoen die het daglicht volgens vroegere dragers niet meer zou mogen aanschouwen.

Lees ook  Fans denken door déze foto van Katja Schuurman dat ze zwanger is

Sociale media hebben er, met sterren als Kim Kardashian, Kendall Jenner, Bella Hadid, Hailey Baldwin en Kendall Jenner, voor gezorgd dat de trend nu omarmd wordt door modebewuste tieners en millennials. Voor deze groep zijn de orthopedisch-ogende schoenen inmiddels dé must have van het jaar.

🌪

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Bron:ad.nl

DELEN