Vrouw leek te slapen in de trein, maar er was iets heel ernstigs aan de hand

0
6

Slapen in de trein. Ach, zoveel mensen doen dat, dus we kijken niet meer op van een passagier die met zijn ogen dicht in een coupé zit. Toch mogen we wat alerter zijn.

Want slaapt diegene wel echt, of is er iets ernstigers aan de hand? De 22-jarige verpleegkundige Angelique zat in een trein vanuit Antwerpen toen plotseling om hulp werd geroepen door een conducteur: een vrouw zat in een té diepe slaap.

Bewusteloos
Wat bleek? De vrouw was bewusteloos geraakt. En ondanks dat ze volgens Angelique in een tjokvolle coupé zat, had niemand op één andere reiziger na in de gaten dat het zo slecht met haar ging. “Het was pas toen haar overbuur besefte dat het niet normaal was dat de vrouw ook zo hard zweette, dat ze de conducteur verwittigde”, aldus Angelique tegen het Nieuwsblad.

Lees ook  Geen slaaptekort maar wel vaak moe? Dit kan de reden zijn!

Diabetes
Alle aanwezigen die iets voor de vrouw konden betekenen staken de handen uit de mouwen. Toen Angelique de handtas van de vrouw doorzocht, ontdekte ze dat de flauwgevallen dame aan diabetes lijdt. De bloedsuikerspiegel van de vrouw bleek veel te laag te zijn. “Ze zou bijna in shock gaan. Dat is levensgevaarlijk, want dat kan eindigen in een coma, met alle gevolgen van dien.”

Lees ook  12 zogenaamd gezonde dingen die voedingsdeskundigen NOOIT zouden eten

Op het nippertje
De vrouw werd maar niet wakker. En omdat haar bloeddruk al zó hoog was, bereidde iedereen zich voor op reanimatie. En dat in een rijdende trein. De hulpdiensten op het eerstvolgende station werden al ingelicht, en sprongen met de hoognodige medische apparatuur aan boord. Zij slaagden erin om de vrouw bij bewustzijn te krijgen. Op het níppertje allemaal. Hoe het nu met de vrouw is, is niet bekend. Maar Angelique ziet het positief in: “Ik ben er zeker van dat er gisteren een mensenleven werd gered.”

Bron:smly.nu

DELEN