Aap ontsnapt en zet Amerikaanse luchthaven op stelten

0
5

Aap ontsnapt en zet Amerikaanse luchthaven op stelten

Zijn carrière als proefkonijn zat erop, hij was op weg naar de plek waar hij van zijn pensioen mocht genieten, maar Dawkins kon niet meer wachten. Op de luchthaven van San Antonio, Texas, rook de makaak de vrijheid en glipte hij uit zijn kooi.

Toen de vlucht van Dawkins, een resusaap die gebruikt was als proefdier aan Brown University, maandagnamiddag landde op San Antonio International Airport, zag hij zijn kans schoon om de benen te nemen.

Bijna twee uur lang liep Dawkins rond in de zone waar bagage wordt gesorteerd en vervoerd, en sprong hij onder meer op de loopbanden. De zone werd afgesloten en er werd een veiligheidsperimeter ingesteld, waarna de makaak uiteindelijk verdoofd en gevangen kon worden. Het luchthavenpersoneel werkte daarvoor samen met medewerkers van de lokale zoo.

Lees ook  IKEA vraagt mensen om 30 dagen lang een plant te pesten om te zien wat er gebeurt – de resultaten zijn spectaculair

Dawkins werd naar het Born Free USA opvangcentrum voor primaten in de buurt van San Antonio gebracht, zijn oorspronkelijke bestemming. De ongeduldige aap vertraagde eigenhandig de start van zijn pensioen ietwat, maar hij is er intussen goed aangekomen en gesetteld.

Juridische gevolgen

De CEO van Born Free, Prashant Khetan, weigerde te zeggen wie verantwoordelijk was voor de ontsnapping van de makaak. “Zoals je je kan voorstellen, heeft dit juridische gevolgen.”

Lees ook  Nederlandse Porsche-eigenaar rijdt maar liefst tegen een snelheid van 217 km/u en dan komt hij de politie tegen

American Airlines, de maatschappij die de vlucht uitvoerde, verklaarde de zaak te zullen onderzoeken.

Woordvoerders benadrukken dat het dier nooit in terminals of in de buurt van passagiers raakte. De bezorging van de bagage liep weliswaar enige vertraging op, maar er werden geen vluchten vertraagd.

Bron:nieuwsblad.be

DELEN