De kleine pinguïn is te groot voor de buidel van zijn papa, maar die wil hij nog niet verlaten

0
3

De keizerspinguïn is de grootste pinguïnsoort. De meest op de keizerspinguïn gelijkende pinguïnsoort is de koningspinguïn, tevens de tweede grootste soort. De koningspinguïn is echter iets kleiner en feller gekleurd. De gekleurde vlekken langs de zijkant van de kop zijn bij deze soort ook niet verbonden met hun witte voorkant, in tegenstelling tot de keizerspinguïn. Het verenkleed is bij beide geslachten gelijk. Koningspinguïns zijn vaak te verwarren met keizerspinguïns, keizerspinguïns hebben echter een kromme snavel, koningspinguïns niet. Mannetjes en vrouwtjes kunnen van elkaar onderscheiden worden aan de hand van de roep. De lichaamslengte bedraagt gemiddeld ongeveer 110 cm en het gewicht 22 tot 37 kg.Keizerspinguïns worden ongeveer 20 jaar oud, hoewel ook leeftijden tot 40 jaar gemeld zijn. (Wikipedia)

Lees ook  Inwoners Florida gewaarschuwd voor zombies

Wanneer kuikens uit het ei kruipen zijn ze hulpeloos, blind en met dons bedekt.  Al na enige uren zijn ze in staat om hun ogen te openen, hun kop op te heffen en met pieptonen om eten te bedelen. De eerste weken zijn levensgevaarlijk voor een kuiken, omdat het zijn lichaamstemperatuur nog niet kan regelen en dus totaal afhankelijk is van de ouders. Die moeten hen met hun eigen lichaam verwarmen, totdat de kuikens zelfstandig hun lichaamstemperatuur kunnen regelen. Pas na enkele weken , krijgen ze een dikkere donslaag en kunnen zonder die permanente warmtebescherming.

Lees ook  Kijk binnen in het bizarre penthouse van Ajax-speler Hakim Ziyech:

Dit fenomeen zie je ook in de onderstaande video. De pinguin in kwestie is echter iets te groot om nog tussen de benen van zijn ouders te schuilen. Hij wil daar echter nog niet weg. Wat een leuk tafereel oplevert. De pinguïn wil blijkbaar maar niet accepteren dat er een andere periode in zijn leven is aangebroken.

Bron:nl.laowl.com

DELEN