Kayla (29) kon zelf geen kinderen krijgen, dus kwam haar schoonmoeder met een bijzonder voorstel

0
5

Kayla (29) kon zelf geen kinderen krijgen, dus kwam haar schoonmoeder met een bijzonder voorstel

Een Amerikaanse vrouw heeft bij The Sun getuigd over hoe haar schoonmoeder de draagmoeder werd van haar eigen zoon. De vrouw had in haar tienerjaren een ernstige operatie moeten ondergaan, waardoor ze geen kinderen meer kan krijgen.

“Mijn problemen begonnen toen ik 17 was en ik last kreeg van onregelmatige en pijnlijke maandstonden”, vertelt de nu 29-jarige Kayla Jones uit het Amerikaanse Texarkana, Arkansas. “Dokters hebben me toen onderzocht en ontdekten een goedaardige tumor in mijn baarmoeder. Enkele weken later ging ik onder het mes om mijn baarmoeder en baarmoederhals operatief te laten wegnemen.”

“Zelfs al was ik nog jong, ik wist wat dit betekende. Ik zou nooit zelf een baby kunnen krijgen. Ik herstelde van de operatie en wierp me op mijn studies, en probeerde de angst om nooit moeder te worden van me af te schuiven.”

“Op mijn 19de kwam ik mijn vroegere schoolvriend Cody (28) opnieuw tegen, via gemeenschappelijke vrienden. We begonnen te daten en ik kwam graag bij hem over de vloer, omdat zijn mama Patty en stiefpapa Chris zo lief voor me waren.”

Krop in de keel

Lees ook  Genoeg internet voor vandaag: Speekselsteen ontploft in mond

Kayla en Cody vormden een perfect koppel, al moest Kayla snel bekennen dat de kans minimaal was dat Cody ooit vader zou worden. “Toen we zes maanden samen waren, vertelde ik hem over mijn operatie en legde ik uit dat hij misschien nooit papa zou worden. Hij reageerde heel begripvol, en wilde me blijven steunen.”

Kayla (29) kon zelf geen kinderen krijgen, dus kwam haar schoonmoeder met een bijzonder voorstel

“Ik begon aan mijn studies verpleegkunde, maar op de neonatale afdeling – met rondom mij al die pasgeboren baby’s – had ik het moeilijk. Ik kreeg soms een krop in de keel, omdat ik bang was dat ik nooit mijn eigen baby zou kunnen vasthouden.”

Kayla begon zich te verdiepen in draagmoederschap en raakte ervan overtuigd dat het de manier was om haar droom toch waar te maken. Haar droom om ooit mama te worden. “Alleen wist ik dat we het geld niet hadden om het via een agentschap te doen. En een vriend of familielid, dat vonden we wel erg veel gevraagd.”

Mirakel

In de zomer van 2016 gebeurde er een heus mirakel. “Patty zat met ons samen en ze vertelde dat ze het idee had besproken om draagmoeder te worden. Ze had zelfs de zegen van Cody’s broer en zus gekregen.”

Lees ook  Brandy (25): "Mijn baby kreeg kanker in de baarmoeder"

“We probeerden onze hoop te temperen, omdat ze nog enkele tests moest ondergaan om er zeker van te zijn dat haar baarmoeder, hart en bloeddruk in orde waren. Toen de dokters hun akkoord gaven, barstten Patty en ik in tranen uit en vlogen we elkaar om de armen.”

Kayla (29) kon zelf geen kinderen krijgen, dus kwam haar schoonmoeder met een bijzonder voorstel

In de herfst van 2016 ging de IVF-procedure van start, maar het zou nog tot april duren tot Patty zwanger raakte. 26 weken later werd Kross geboren. “Ik was overweldigd toen ik het baby’tje tevoorschijn zag komen. Maar tegelijk was er het knagende gevoel van ‘ik wou dat ik daar lag’. Ook later maakte ik me soms zorgen dat de baby zich meer met Patty zou binden. Maar dan herinnerde ik me er telkens aan hoe gelukkig ik was. Zoveel vrouwen zouden maar al te graag met mij geruild hebben.”

Kross is intussen een 5 maanden oude, gezonde jongen. “En elke keer als ik zijn gezicht zie, ben ik Patty eeuwig dankbaar voor alles wat ze voor ons gedaan heeft.”

Bron:nieuwsblad.be

DELEN