Ook Morgan Freeman beschuldigd van seksueel ongepast gedrag

0
3

Het houdt niet op: ook Morgan Freeman beschuldigd van seksueel ongepast gedrag

De tachtigjarige wereldberoemde acteur Morgan Freeman is door minstens acht vrouwen beschuldigd van seksueel ongepast gedrag. Dat schrijft ‘CNN’ op basis van eigen onderzoek.

Hij zou onder andere vrouwen hebben betast terwijl ze dat niet wilden.

‘HIJ VROEG OF IK ONDERGOED DROEG’

Allereerst noemt CNN het verhaal van een jonge productieassistent die in de zomer van 2015 meewerkte aan de film Going in Style, waar Freeman een hoofdrol in speelde. Ze vertelde de nieuwszender dat ze maandenlang lastiggevallen werd op de set. Freeman raakte haar aan terwijl ze dat niet wilde en maakte bijna dagelijks opmerkingen over haar figuur en kleding. “Hij probeerde zelfs een keer mijn rokje op te lichten en vroeg of ik ondergoed droeg”, vertelt ze.

Lees ook  Vrouw (34) deelt binnen 24 uur na elke bevalling een foto van haar lichaam

OPMERKINGEN OVER HUN LICHAMEN

Maar dat is niet een op zichzelf staand incident. Een vrouw die in 2012 op de set van de film Now you see me werkte, vertelt aan CNN dat Freeman haar en andere vrouwelijke collega’s óók lastigviel door opmerkingen te maken over hun lichamen. “Als hij er was, zorgden we dat we geen tops droegen waar onze borsten goed in te zien waren. Ook droegen we niks waar onze billen goed zichtbaar in waren, of eigenlijk helemaal geen strakke kleren.”

ZEKER ACHT SLACHTOFFERS

In totaal heeft de nieuwszender met zeker zestien mensen gesproken. Acht van hen zouden slachtoffers zijn van zijn ongepaste gedrag, de acht anderen waren daar getuige van. Deze groep mensen zegt dat er een patroon te zien was in Freemans gedrag op de set. Ook op de werkvloer van het filmproductiebedrijf Revelations Entertainment, waarvan hij mede-oprichter is, zorgde hij er schijnbaar voor dat vrouwen zich niet op hun gemak voelden.

Lees ook  Moet je zien: ”Ik was zo boos, zo agressief, ik wou hem het liefst omleggen”

BANG VOOR ONTSLAG

De slachtoffers en getuigen hebben nooit eerder gesproken over het gedrag van Freeman, omdat ze bang waren hun banen te verliezen. CNN sprak met nog tientallen mensen die met Freeman gewerkt hebben; sommigen van hen zeggen dit gedrag niet te herkennen, anderen willen er niets over zeggen.

Bron:lindanieuws.nl

DELEN