Lipverzorging: dit zijn mogelijke alternatieven voor als jij geen lippenbalsem in huis hebt

0
1

Lipverzorging nodig maar geen lippenbalsem (en winkel) in de buurt? Deze alternatieven kunnen ook!

lipverzorging

Lippenbalsems zijn vaak onze nummer één lipverzorging als het gaat om (heel) droge of zelfs gesprongen lippen. Wat moet je nou als je even geen lippenbalsem in huis hebt maar wel dringend lipverzorging nodig hebt? Dan hebben wij een aantal natuurlijke alternatieven voor je waarmee jij de dag ook gaat doorkomen zonder eerst naar de winkel te moeten voor een nieuwe Labello. Deze producten heb jij namelijk waarschijnlijk al wel in huis en dan kan jij morgen alsnog naar de winkel gaan voor een nieuwe lippenbalsem.

Lipverzorging: alternatieven voor lippenbalsem

Scrub je lippen

Niet alleen je huid, maar ook je lippen mag je af en toe best eens goed scrubben. Door je lippen te scrubben verwijder je alle dode en losse velletjes en worden ze weer lekker zacht. Een goede lipscrub maak je heel simpel zelf: meng een beetje kristalsuiker met kokosolie en voilà! Gebruik een nieuwe tandenborstel of gewoon je vingers om de scrub goed mee in te smeren – niet te hard wrijven!

Lees ook  Geen slaaptekort maar wel vaak moe? Dit kan de reden zijn!

Water

Niet om op je lippen te smeren, maar droge lippen zijn ook letterlijk een teken van te weinig vocht in je lichaam. Als je zorgt dat je genoeg water blijft drinken, zullen je lippen minder snel droog aanvoelen. Wanneer je droge lippen hebt, moet je er ook vooral zoveel mogelijk afblijven. Waarschijnlijk ben je geneigd om er steeds langs te ‘likken’ omdat je denkt dat jij je mond zo vochtig houdt, maar hier bereik je juist alleen maar het tegenovergestelde mee, nog drogere lippen.

Lees ook  Verdrietig nieuws voor Rosanna en Patrick Kluivert

Honing

Honing is de meest natuurlijke vorm van lippenbalsem die er maar is. Volgens de website Gezondheidsplein is honing goed voor je hele lichaam en dus ook voor jouw droge lippen. De honing zorgt ervoor dat jouw lippen super zacht worden en het gaat wondjes en kloofjes in je mondhoeken tegen. Daarnaast laat het een lekkere zoete smaak achter op jouw lippen. Ben je al begonnen met smeren? 😉

Honing, water en een lipscrub zorgen ervoor dat je niet per se gelijk de deur uit moet, maar uiteindelijk krijg je de zachtste, best verzorgde lippen toch van lippenbalsem. Toch maar even naar de winkel dan maar…

Bron:cosmopolitan.nl

DELEN