Waarom kijkers ‘Uitstel van executie’ niet uitgepraat raken over dít fragment

0
7

In Uitstel van executie probeert presentator Martijn Krabbé samen met zijn team specialisten mensen met grote schulden te helpen. Dinsdagavond zagen we het trieste verhaal van Myriam en daar raken de kijkers maar niet over uitgepraat. 

In de zomer van 2017 staat de wereld van Myriam uit Heteren even stil. Haar man heeft zelfmoord gepleegd en laat Myriam met hun drie dochters achter. Een heftige rouwperiode volgt. Maar los van het verdriet krijgt het gezin ook de maken met financiële problemen, want de verzekeringen keren niet uit. De gevolgen zijn enorm, want Myriam kan het grote huis niet meer betalen alleen.

Nieuw plekje
Presentator Martijn Krabbé gaat bij ze langs, om samen met zijn team de familie te helpen uit de schulden te komen. Een nieuwe start, een nieuw plekje, een nieuwe kans, dat ziet Myriam wel zitten. Martijn en zijn team zetten alles op alles om het huis te verbouwen, zodat het het beter op de markt ligt en dus ook sneller verkocht wordt.

Prachtige eindresultaat
Wanneer Myriam het resultaat van de verbouwing te zien krijgt, schiet ze vol. De tranen rollen over haar wangen. Ze is dolblij met het prachtige resultaat. Al redelijk snel krijgen ze een bod op de woning. Toch twijfelt Myriam of ze wel een nieuw plekje wil. Misschien is het voor haar toch verstandiger om in het koophuis in Heteren te blijven wonen, in plaats te verhuizen naar een huurappartement in Arnhem.

‘Gratis’ verbouwing
Dit schiet bij enkele kijkers in het verkeerde keelgat. Buiten kijf staat natuurlijk dat het een heel heftig verhaal is. Ook zien ze dat Myriam echt diep in de schulden zit, maar toch lijkt het volgens verschillende kijkers alsof Myriam nu geniet van een ‘gratis’ verbouwing. Want waarom wil ze ineens toch terug naar haar huis in Heteren? “Wat? Ze kan gewoon terug in een volledig verbouwde woning! Niet! Dit kan toch niet de bedoeling zijn?” en “Bedankt voor de verbouwing en tot ziens!”, schrijven kijkers dan ook op Twitter. Kijkers noemen het een gekke aflevering en raken er maar niet over uitgepraat.

Lees ook  Postbode kiest voor wel heel bijzonder bezorgadres

Financiering
Enkele kijkers proberen het nog op te nemen voor Myriam. Zij proberen de rest van de kijkers duidelijk te maken dat het helemaal niet om een gratis verbouwing gaat. Volgens hen was de bank bereid er een financiering voor te geven. “Wat wil zeggen dat ze dat terug moet betalen of uit haar spaardeel moet halen. Mensen letten niet op, maar schreeuwen wel”, schrijft een kijker.

Crowdfunding
Toch blijkt dat Myriam en haar dochters niet zomaar genieten van de verbouwing, want ze zitten nog steeds in de schuldsanering. Daarom is in Heteren naar aanleiding van de aflevering van Uitstel van executie dinsdagavond een dorpsbewoonster een crowdfundingsactie gestart. Het doel is om 75.000 euro op te halen, zodat het gat tussen de waarde van het huis en de totale schuld te dichten. Deze crowdfundingsactie van dorpsbewoners zou Myriam en haar dochters een schuldvrije herstart moeten geven.

Bron: Twitter, RTL, Libelle Beeld: Youtube

DELEN